Storm

Je kunt de storm niet stillen.
Wat je wel kunt doen is jezelf kalmeren.
De storm zal voorbijgaan.
Timber Hawkeye

Er zijn genoeg redenen om de storm te laten razen. Te tieren over wat ons allemaal wordt aangedaan. Wie ons bedondert, aan allerlei kanten. Zoals een chalet bouwer of het bedrijf dat internet via glasvezel net niet levert. Boos te worden op situaties waar je ongewild in belandt. Ik kan inmiddels heel goed kwaad worden in het Frans. Wellicht niet grammaticaal correct, maar de boodschap komt heel luid en duidelijk over. Voorheen dacht ik dat, dat hielp, me opluchtte.

Nu ervaar ik dat het mij alleen maar heel veel energie kost. En me bedroevend weinig oplevert. Men neemt me niet meer serieus en niemand gaat harder lopen, wanneer ik me kwaad maak. Wat niet weg neemt dat ik nog steeds heel duidelijk en overtuigend mijn onmin kenbaar maak. En vervolgens loslaat.

Want de uitkomst van de situatie ligt meestal buiten mijn directe invloed. Ik moet er op vertrouwen dat het uiteindelijk goed komt. Anders, zonder dat vertrouwen, kan ik beter maar helemaal nergens meer aan beginnen. Op basis van vertrouwen een bedrijf runnen is nog steeds mijn uitgangspunt. En dat is meestal ook heel bevredigend. Het levert fijn personeel op dat hart voor de zaak heeft en hard werkt als het nodig is. En leuke projecten met hele mooie uitkomsten, zoals een prachtige speeltuin. En het kost nagenoeg geen energie. Want dat wat je investeert, krijg je ruimschoots terug. De storm zal voorbij gaan. Er zal zeker een nieuwe komen. Maar in de tussentijd levert het prachtige plaatjes op! En kan je beter proberen te genieten van wat de storm je oplevert.

Geef een reactie