Vertrouwen

Ik geloof in het leven. Ik geloof dat als je leeft in vertrouwen je ook vertrouwen van het leven krijgt. Niet dat het allemaal leuk, mooi, positief, geweldig en fantastisch is wat het leven in petto heeft. Dat zeker niet. Het leven is vol treurnis, ellende, afscheid nemen en een komen en gaan van uiteenlopende gebeurtenissen. Ingrijpend, heftig en vaak hartverscheurend. Maar als je daartussen ergens het vertrouwen vandaan kan halen, dat dit kennelijk is wat het leven behelst en dat jij dat aankan, dat het ook echt weer goed komt, zelfs als het niet goed komt, dan geeft het leven jou ook vertrouwen terug.

Soms komen er dingen op je pad die helemaal niet lijken te passen. Zo wil mijn man campingeigenaar worden. We geven eerst onze zomervakantie op om stage te gaan lopen in Frankrijk op een mooie camping. De eigenaars zijn dolenthousiast en zien in ons de toekomstige eigenaars. Ze lopen te hard van stapel want wij kunnen hun pensioen niet opbrengen. Terwijl wij hen duidelijk proberen te maken dat dit niet een weg is die wij kunnen bewandelen, stellen zij ons voor om een jaar in dienst te komen. Een unieke kans want we kunnen op een prachtige plek midden in Frankrijk gaan wonen en mijn man wordt zielsgelukkig van het werk op een camping. Ik ben blij want een jaar valt te overzien. De kinderen zijn enthousiast over op een camping wonen. Wat een avontuur!

Terwijl we de moed al hadden opgegeven dat we op deze camping terecht konden komen, bleven we vertrouwen in elkaar en vooral in onze keuzes. In dat wat het was dat ons nu een een jaar geleden naar camping Creuse Nature trok en wat de eigenaars in ons zien. In dat er iets in gang kan worden gezet en dat daar ‘vanzelf’ ruimte voor wordt geschapen. Dat het leven je geeft, niet alleen wat je aankan, maar ook wat je nodig hebt om de volgende hobbel te nemen. Eind april verhuizen we.

3 gedachten over “Vertrouwen

  1. Als er een familie is die dit kan dan zijn jullie het! Toppers, dat ik jullie verschrikkelijk ga missen is een bijzaak… GO! Go! Go! Have fun, learn a lot, just give it a try… Love

  2. Wat gaaf Floor! Jij bent lekker bezig zeg. Het leven wordt alleen maar mooier na het EP.
    Heb je nog tijd en zin om een keer in Utrecht af te spreken? Ik woon inmiddels in je oude buurtje, Oudwijk.

    Groetjes, Katinka

    • Hoi Katinka ik heb zeker zin. Tijd moet ik even maken. Ik laat het je snel weten. Leuk dat je verhuisd bent (hoop ik). Ik sliep vannacht nog bij mijn moeder die woont nog steeds op Oudwijk. Liefs Floor

Geef een reactie