Voornemens

Goede voornemens zijn eigenlijk onzin. Op elk willekeurig moment in het jaar kan je je voornemen om iets anders te doen, iets te veranderen. Daarnaast sneuvelen goede voornemens vaak voordat je ze überhaupt hebt voorgenomen. Dit komt omdat je moet oefenen om een verandering in je gedrag te bewerkstelligen. Minimaal 21 dagen achtereen moet je iets doen voordat het een gewoonte wordt.

Toch heb ik me in dit nieuwe jaar iets voorgenomen. Afgezien van alle dingen die ik me elke dag voorneem zoals veel lachen, van het leven genieten, dingen doen waar ik blij van word, lekker eten en mijn man en kinderen nog meer knuffelen. Ik ga proberen me niet meer druk maken over de trein. Dit betekent dat ik:

  • niet meer rennen om de trein te halen
  • me niet druk maak als de trein te laat is of te vroeg weggaat (dat gebeurt echt!)
  • me niet druk maak of ik kan zitten (het maakt niet uit bij welke deur je instapt, het is sowieso veel te vol)

Vanmorgen sneuvelde het eerste onderdeel al, ik was te laat van huis weggegaan. Na een kort sprintje de trap op bleek de trein er niet eens te zijn, waardoor ik in Amsterdam weer moest rennen om mijn overstap te halen.

Waarom ben ik dan toch voornemens dit te doen? Omdat het me bakken met energie kost terwijl ik er geen enkele invloed op heb. Waar ik wel invloed op heb zijn de randvoorwaarden. Ik zal dus wel op tijd van huis moeten gaan en ik kan iets leuks doen als ik wel kan zitten (ik wil een trui breien).

Nog 20 dagen te gaan…

2 gedachten over “Voornemens

  1. Pingback: Intuïtie | Flora's weblog

Geef een reactie