Pippi power

Soms word je betaald alleen maar om een dag op het strand door te brengen met toffe collega’s. Om meer inzicht te krijgen in onszelf en de plek die we in de organisatie innemen hebben we een afdelingsuitje in Zandvoort besteed onder bezielende leiding van Ria Pool van de Academie voor levenskunst. Ik vond het boeiendst het zogenaamde metaforenspel:

Men neme een groep mensen die elkaar kennen en vraagt ze in een kring te gaan zitten. Vervolgens gaan ze over een van de groepsleden praten (alsof diegene er niet bij zit). Je moet natuurlijk iemand zijn of haar kwaliteiten benoemen en daarna datgene wat iemand nodig heeft om te kunnen groeien. Uiteindelijk bedenk je met elkaar een metafoor dat bij diegene en zijn groeimogelijkheden past. Het was super moeilijk om die metaforen te vinden, maar ook verrassend met welke passende we uiteindelijk kwamen.

We hebben in mijn afdeling een zwarte panter met diamanten halsband, Mary Poppins, Robin Hood, Charlie Chaplin met een hele grote bos bontgekleurde bloemen, een levende en vruchtbare vulkaan, een kleurrijke feniks, en microfoon (I am every woman), een Zandvoortse buizerd, Scheherazade met brains, een eekhoorn en een gids.

Pippi

En ik kreeg de metafoor Pippi Langkous. Ik ben er blij mee! Een sterke, onafhankelijke vrouw, gevoelig en vrolijk. Eigenzinnig en op zoek naar vrijheid. En vol vertrouwen. Vertrouwen in mezelf en in de toekomst. Ik zoek naar een plaatje van haar en kom op een ander blog terecht waar iemand schrijft over Pippi power! Het bericht gaat over keuzes maken…

Geef een reactie